Lär känna Morgan Svensson

lär känna morgan svensson digitalpartner

Skrivet av Viktor Hörman

Publicerat 13 januari, 2020

digitalpartner logga

Digitalpartner erbjuder tjänster som digital marknadsföring och bygger hemsidor med stort Google fokus. Sökmotoroptimering (SEO)Google Ads och Facebook & Instagram-annonsering är några av våra vanligaste tjänster.

Morgan väljer att även göra sina andra praktikperiod hos Digitalpartner

Morgan Svensson började sin första praktikperiod i oktober hos Digitalpartner och har gjort ett väldigt bra arbete varje dag sedan dess. Nu vid årsskiftet påbörjade Morgan sin andra praktikperiod och vi är väldigt glada över att han valt att göra även den hos oss på Digitalpartner!

Några frågor och svar med Morgan Svensson

Idag har Morgan födelsedag så vad passar väl bättre än att passa på att gratulera samt ställa några frågor.

1. Kan du beskriva dig själv?

Jag heter Morgan Svensson och jag är 41 år. Jag är uppvuxen i Ervalla 2 mil norr om Örebro. Jag bor i Adolfsberg, Örebro tillsammans med min sambo Åsa.

Jag har sedan jag slutat gymnasiet arbetat som lagerarbetare i 20 år innan jag beslutade att byta riktning i livet och satsa på något nytt som jag tycker om. 

Så jag tog ett par kurser i programmering på komvux och sökte sedan till yrkeshögskolan. Jag kom in på EC Utbildnings Frontend-utvecklare utbildning i Västerås. Det är en 2 årig utbildning som jag blir klar med till sommaren 2020. Jag har alltid tyckt om att arbeta med datorer och har verkligen saknat att kunna vara kreativ i mitt jobb. Så frontend utveckling passar mig perfekt.

2. Vad gillar du att göra på fritiden?

På min fritid brukar jag umgås med familjen, träna, laga mat, resa och titta på sport då framförallt fotboll och skidåkning.

3. Vilken är din favoriträtt?

Jag älskar skaldjur så jag måste säga moules frites. Tar alltid det om det finns på menyn.

4. Vad är det bästa med att jobba inom webbutveckling?

  • Kreativiteten – Man får vara kreativ och skapa.
  • Problemlösning – Här gäller det att ha tålamod och det tycker jag att jag har. Sen är det ju fantastiskt roligt när man löser ett problem som man ställts inför.
  • Lärorikt – Man blir aldrig fullärd så det finns hur mycket som helst att lära sig och utvecklingen går ju framåt i en rasande fart så det gäller att ständigt vara nyfiken och intresserad.

5. Vilken är favoritkursen på din utbildning Frontend utvecklare?

Helt klart LIA (Lärande i arbete). Här får man komma ut på en arbetsplats på riktigt och man lär sig så otroligt mycket. Jag har haft tur som kommit till en praktikplats som Digitalpartner där jag fått vara med och vara delaktig i mycket mer än bara kodning.

6. Vad har du fått göra hos Digitalpartner på din första praktikperiod?

Framförallt så har jag fått lära mig hur WordPress fungerar och hur det är att arbeta i. Jag har fått vara delaktig i riktiga projekt där jag skapat hemsidor åt kunder. Jag har arbetat mycket med Digitalpartners hemsida som vi har gjort om för att passa företagets framtida utveckling. Digitalpartner är ju mycket mer än bara hemsidor så jag har också fått lära mig sökmotoroptimering (SEO) och grundläggande digital marknadsföring. Det är någonting som jag verkligen uppskattar och kommer fortsätta lära mig mer om.

Examen som frontend utvecklare till sommaren

Morgan har under de senaste 2 åren studerat frontend utveckling på EC-Utbildning i Västerås.

Utbildningen till Frontend-utvecklare är 2 årig och målet med den är att de studerande efter utbildningen på ett professionellt sätt ska kunna arbeta med dynamiska, interaktiva och responsiva webbapplikationer med hjälp av HTML och programmeringsspråket JavaScript. Kunskaper och praktisk erfarenhet från ledande ramverk med moderna verktyg och metoder ingår också i utbildningen.

Digitalpartner vill tacka och gratulera

Vi vill återigen passa på att tacka Morgan för ett riktigt bra samt engagerat arbete under praktiken och vi är väldigt glada över att det nu blir fortsättning under våren och förhoppningsvis längre än så. Morgan har bidragit med kunskap, idéer och energi som skapar värde både för Digitalpartner och våra kunder. Stort grattis på födelsedagen önskar gänget på Digitalpartner!

Viktor Hörman

VD / Digital Strateg

Du kanske också gillar…

UX-design

UX-design

UX står för User Experience och betyder användarupplevelse. Syftet med UX-design är att utveckla tjänster och produkter som användarna älskar men som också skapa nytta för företaget.

läs mer

Du vet att er digitala närvaro kan bli bättre. Det är ju därför du är här? Ta hjälp av oss, så tar vi ert företag på en resa till nya höjder!

Viktor Hörman

VD / Digital Strateg

viktor@digitalpartner.se

+46 (0) 70 492 73 80

digitalpartner logga

Få en gratis SEO guide 2020

Signa upp för nyhetsbrev och få din sökmotorptimerings guide helt kostnadsfritt!

Grattis! Du får din SEO guide till mailen inom kort.